2022-03-16 12:59:56• hírek • Agerpres

A kötelező magánnyugdíj-alapba fizetendő járulék 1 százalékkal való emelését előíró sürgősségi rendeletet fogad el a kormány

A kormány a szerdai ülésén várhatóan elfogadja a kötelező magánnyugdíj-alapba fizetendő járulékok 3,75%-ról 4,75%-ra történő emelését 2024. január 1-jétől.

Az intézkedésről a magánnyugdíj-alapokról szóló 2004/411-es törvény 43. cikke 3. bekezdésének módosításáról szóló sürgősségi rendelet fog dönteni.


Az indoklás szerint az intézkedés, amely a második nyugdíjpillérhez való hozzájárulást a jelenlegi 3,75%-ról egy százalékkal 4,75%-ra emeli 2024-ben, az országos helyreállítási tervben (PNRR) és kormányprogramban is szerepel.


A kormány emellett a román gazdaság számára prioritást élvező területeken megvalósuló garanciaprogramok jóváhagyásáról és finanszírozásáról szóló sürgősségi rendeletet is elfogad az ülésen. Négy garanciaprogramot készülnek létrehozni, amelyeken keresztül biztosítják a finanszírozáshoz való hozzáférést a Covid-19 világjárvány okozta likviditási hiánnyal küzdő vállalkozásoknak.


Az ülésen elfogadják a 2022-2026-os országos drogstratégia és ennek végrehajtására vonatkozó cselekvési terv jóváhagyásáról szóló határozattervezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: